flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомляє Мкртчян Карена Овіковича про постановлення ухвали суду по справі №335/7795/23

08 листопада 2023, 15:02
Справа № 335/7795/23 
  2/335/2820/2023 
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ 
про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі
 
26 жовтня 2023 року суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Воробйов А.В., ознайомившись із матеріалами позовної заяви акціонерного товариства  комерційний банк „Приватбанк” до Мкртчян Карена Овіковича про стягнення заборгованості за кредитним договором,-
 
ВСТАНОВИВ:
 
21.08.2023  року акціонерне товариство  комерційний банк „Приватбанк”. звернулося до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя  з позовної заявою  до  Мкртчян Карена Овіковича про стягнення заборгованості за кредитним договором.
Згідно  відповіді УДМС України в Запорізькій області від 18.09.2023 року Мкртчян К.О.  зареєстрований за адресою Запорізька область, Куйбишевський район, с.Гоголівка,вул.Гагаріна,15.
Згідно відповіді  Сервісної служби України від 01.11.2023 року станом на 10.10.2023 року в ЄІБД ВПО  міститься інформація  про Мкртчян К.О., 07.03.1980 року народження, який фактично проживає по вул. Менделєєва,12 у м.Запоріжжі, м.т. 0688615949. 
              Розпорядженням голови Верховного Суду від 14.09.2022 року  №49/0/9-22 „  Про зміну територіальної підсудності судових справ судів Запорізької області” внесено зміни до розпоряджень Голови Верховного Суду від 10 березня 2022 року № 4/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану», від 12 березня 2022 року № 5/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану (окремі суди Запорізької області)» та від 14 березня 2022 року № 7/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану (окремі суди Донецької, Запорізької та Харківської областей)», визначивши територіальну підсудність судових справ зокрема Куйбишевського районного суду Запорізької області  за Орджонікідзевським  районним судом м. Запоріжжя.  
Справа підсудна Орджонікідзевському районному суду м. Запоріжжя.
Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.
Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.
Відповідно до ч.1 ст.277 ЦПК України питання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.
Згідно з ч.2 ст.274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.
Відповідно до ч.3 ст.274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.
Зважаючи на те, що справа за вищевказаним позовом не належить до категорій справ, які зазначені у ч.4 ст.274 ЦПК України, через що її розгляд у порядку загального позовного провадження не є обов’язковим, беручи до уваги категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін, суд приходить до висновку про проведення розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.
Відповідно до наказу  Міністерства з питань реінтеграції 
тимчасово окупованих територій України 22 грудня 2022 року № 309 до переліку 
територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією увійшла Більмацька селищна територіальна громада Пологівського  району Запорізької  області.
Відповідно до ст.1, п.3 ч.1 ст.3 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» тимчасово окупована Російською Федерацією територія України (далі - тимчасово окупована територія) є невід’ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції та законів України, а також міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України. Тимчасово окупованою територією визначається інша сухопутна територія України, внутрішні морські води і територіальне море України, визнані в умовах воєнного стану тимчасово окупованими рішенням Ради національної безпеки і оборони України, введеним у дію указом Президента України.
Тому, враховуючи, що остання відома зареєстрована адреса місця проживання відповідача знаходиться на тимчасово окупованій території, то про відкриття провадження у справі відповідач має бути повідомлений згідно із порядком, визначеним ст.12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», згідно якої, якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.
Керуючись ст.ст. 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України, - 
 
ПОСТАНОВИВ:
Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом акціонерного товариства комерційний банк «Приватбанк» до Мкртчян Карена Овіковича про стягнення заборгованості.
Призначити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом сторін на 20 грудня 2023  року, 10 год. 00 хв. в залі судових засідань Орджонікідзевського  районного суду  м. Запоріжжя за адресою: вул. Перемоги,107 б, м. Запоріжжя.
Повідомити відповідача про постановлення ухвали про відкриття провадження шляхом розміщення інформації на офіційному веб-сайті судової влади України з посиланням на веб-адресу такого судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
Викликати в судове засідання відповідача через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.
Визначити відповідачу п’ятнадцятиденний строк із дня вручення йому ухвали про відкриття провадження для подання відзиву на позов, який має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст.178 ЦПК України, та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів одночасно з наданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи. Роз’яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.
Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України відповідач має право пред’явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.
Встановити позивачу п’ятиденний строк із дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з надісланням (наданням) до суду повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.
Встановити відповідачу п’ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.
Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному Веб-порталі судової влади України за адресою: http://og.zp.court.gov.ua/sud0818/gromadyanam/csz/.
Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.
Ухвала може бути оскаржена лише в частині відкриття провадження у справі з недотриманням правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Запорізького апеляційного суду протягом п’ятнадцяти днів з дня складення цієї ухвали.
 
 
Суддя          А.В.Воробйов