flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Вікторія Калюжна взяла участь у презентації Концепції прямих зв’язків між суспільством і судовою владою

17 листопада 2017, 17:30

Сьогодні, 17 листопада 2017 р., у місті Дніпро відбулась презентація Концепції прямих зв’язків між суспільством і судовою владою та кращого досвіду судів із впровадження прямих зв’язків між судами та суспільством.

За підтримки Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» захід спільно організували Вища рада правосуддя, Верховний суд України, Вища кваліфікаційна комісія суддів України, Рада суддів України та Національна школа суддів України, які входять до Комунікаційного комітету системи правосуддя.

Участь у тренінгу взяли Голова Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Вікторія Калюжна та голови інших судів України.

Як відомо, «Концепцію прямих зв’язків між суспільством і судовою владою» було схвалено у липні цього року спільним рішенням учасників Комунікаційного комітету системи правосуддя.

Учасники презентації ознайомилися з досвідом вітчизняних судів щодо взаємодії із громадськістю та ЗМІ, зокрема — рекомендаціями щодо проведення прес-конференцій, брифінгів, круглих столів, модельних судових засідань у судах.

Разом з організаторами учасники жваво обговорювали різні шляхи налагодження ефективної комунікації із суспільством: від поширення інформації про суд у соціальних мережах до проведення квестів та реалізації власних медіа-проектів.

Так, спікери заходу презентували такі кейси:

  • Рекомендації з організації і проведення заходів зі ЗМІ та громадськістю
  • Комунікація в умовах кризи
  • Форми роботи із дітьми середнього шкільного віку (квести) та зі студентами
  • Методика підготовки відеороликів про роботу суду
  • Використання медіа-ресурсів для поширення новин про суд
  • Проекти «Робочий день із суддею», «Суд очима дитини», «Дитяча кімната у суді»
  • Презентація типової комунікаційної стратегії суду та сценарію комунікаційного заходу «День відкритих дверей».

Під час презентації кожен мав можливість висловити власну думку та поділитись ідеями, що підтверджувалося активною дискусією після кожного кейсу.

Отримані рекомендації обов’язково будуть використані у роботі Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя в напрямку співпраці за ЗМІ та громадськістю.