flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуті клопотання Державного бюро розслідувань про застосування запобіжних заходів до підозрюваних в одержанні неправомірної вигоди

14 березня 2019, 16:25

14 березня 2019 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого третього слідчого відділу Другого управління організації досудових розслідувань Центрального апарату Державного бюро розслідувань про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою відносно громадян К. та Р., які підозрюються у вчинені злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за одержання неправомірної вигоди. 

Обставини затримання вказаних осіб широко висвітлювались загальнонаціональними та місцевими ЗМІ.

Під час розгляду клопотань прокурор, посилаючись на обґрунтованість висунутої підозри та наявність встановлених кримінальним процесуальним законодавством ризиків, просив обрати вказаним особам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави.

Підозрювані та їх захисники заперечували проти задоволення клопотань слідчого. Так, захисники підозрюваного К. просили застосувати до останнього запобіжний захід у вигляді передачі на поруки його жінці. Захисник підозрюваного Р. наполягала на відсутності підстав для обрання її підзахисному жодного запобіжного заходу.

 За наслідками судових засідань, слідчим суддею клопотання слідчого були задоволені в повному обсязі, а саме до підозрюваних ухвалами слідчого судді застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком до 10 травня 2019 р. включно з можливістю внесення застави у максимально можливому розмірі, визначеному Кримінальним процесуальним кодексом України для даної категорії злочинів, – 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 153 680 гривень. У разі внесення застави і звільнення з-під варти на підозрюваних покладено низку процесуальних обов’язків.