flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував запобіжний захід до підозрюваної у вимаганні неправомірної вигоди

23 березня 2019, 09:00

23 березня 2019 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянки К., яка підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за вимагання неправомірної вигоди.

Обставини затримання К., яка є співробітником державної міграційної служби, раніше висвітлювались місцевими ЗМІ.

Під час розгляду клопотання прокурор повідомив суду, що правоохоронними органами зібрані докази вчинення підозрюваною вищезазначеного кримінального правопорушення, та просив обрати їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Підозрювана та її захисник заперечували проти задоволення клопотання прокурора та пояснили, що вважають підозру у скоєнні даного злочину необґрунтованою, а тому просили клопотання слідчого залишити без задоволення.

За наслідками судового засідання клопотання слідчого задоволено частково, а саме ухвалою слідчого судді до К. застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту шляхом заборони залишати житло у період часу з 22:00 години до 06:00 години наступного дня, строком до 22 травня 2019 р. із покладенням низки процесуальних обов'язків.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена учасниками процесу до суду апеляційної інстанції протягом 5 днів з моменту проголошення.