flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді відбулась зустріч з представниками місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України 2019 року

05 квітня 2019, 13:15

5 квітня 2019 р. Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя відвідали довгострокові спостерігачі Місії ОБСЄ/БДІПЛ зі спостереження за виборами Президента України 2019 року Діта Бікановська і Даніель Неш.

В ході зустрічі суддею-спікером Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя А.В. Шалагіновою було поінформовано відвідувачів про адміністративні справи, розгляд яких законодавством віднесено до предметної підсудності місцевих загальних судів як адміністративних судів, строки розгляду таких справ, процедуру їх розгляду, а також строки на оскарження судових рішень.

Довгострокових спостерігачів Д. Бікановську і Д. Неша цікавили питання щодо кількості виборчих спорів, розглянутих судом до дня голосування, зокрема, позовів про уточнення списків виборців, а також справа з приводу оскарження бездіяльності дільничної виборчої комісії, вчиненої у день голосування.

Так, на розгляді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя перебувало 8 позовів з приводу уточнення списку виборців, а також 1 позов довіреної особи Кандидата на пост Президента України щодо оскарження бездіяльності дільничної виборчої комісії. Всі справи були розглянуті судом із дотриманням процесуальних строків їх розгляду, за наслідками розгляду справ судом були ухвалені відповідні рішення.

За наслідками зустрічі міжнародні спостерігачі отримали вичерпні відповіді на постановлені питання, а також всю необхідну інформацію стосовно особливостей здійснення правосуддя місцевими загальними судами у справах, пов’язаних із виборчим процесом.