flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомляє про відкриття провадження у справі Акціонерного товариства «Державний ощадний Банк України» в особі філії - Запорізьке обласне управління АТ «Ощадбанк» до Шкаран Світлани Юріївни про стягнення заборгованості за кредитом

07 лютого 2023, 13:59

УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ


Справа № 335/433/23
2/335/785/2023


про відкриття провадження у справі
02 лютого 2023 року м. Запоріжжя

Суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Романько О.О., розглянувши позовну заяву Акціонерного товариства «Державний ощадний Банк України» в особі філії - Запорізьке обласне управління АТ «Ощадбанк» до Шкаран Світлани Юріївни про стягнення заборгованості за кредитом,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач Акціонерне товариство «Державний ощадний Банк України» в особі філії- Запорізьке обласне управління АТ «Ощадбанк» звернувся до суду з позовом до Шкаран Світлани Юріївни про стягнення заборгованості за кредитом на загальну суму 39 597,04 грн.
01.02.2023 року до суду надійшла відповідь з Виконавчого комітету Пологівського району Запорізької області Пологівської міської щодо підтвердження зареєстрованого місця проживання відповідача.
Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України.
Підстави для залишення заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження відсутні.
Відповідно до положень ст. 19, ст. 27 ЦПК України справа є підсудною Орджонікідзевському районному суду м. Запоріжжя.
Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес. В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування; щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування; в яких ціна позову перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об`єднані з вищезазначеними вимогами.
Суддя вважає, що позовна заява повинна бути прийнята в провадження та розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, оскільки дана справа не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.
На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 175, 177, 187, 193, 258, 260, 274, 353 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву Акціонерного товариства «Державний ощадний Банк України» в особі філії- Запорізьке обласне управління АТ «Ощадбанк» до Шкаран Світлани Юріївни про стягнення заборгованості за кредитом.
Відкрити спрощене позовне провадження по справі за позовною заявою Акціонерного товариства «Державний ощадний Банк України» в особі філії- Запорізьке обласне управління АТ «Ощадбанк» до Шкаран Світлани Юріївни про стягнення заборгованості за кредитом.
Призначити справу до судового розгляду на 09 годину 00 хвилин 21 лютого 2023 року у приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя за адресою: вул. Перемоги, 107Б, м. Запоріжжя, 69005.
Про час і місце проведення судового засідання повідомити учасників судового процесу.
Рекомендувати позивачу протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали подати до суду, у разі наявності, письмові докази в обґрунтування позовних вимог, які не були додані до позовної заяви, з дотриманням правил, передбачених ст. ст. 83, 95 ЦПК України.
Встановити відповідачу строк для подання письмового відзиву на позовну заяву та письмових доказів за підтвердження викладених у відзиві обставин з дотриманням вимог ст. ст. 83, 95, 178, 191 ЦПК України – протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.
Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.
Роз’яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.
Надати позивачу строк п’ять днів з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання відповіді на відзив відповідно до вимог чч. 3-5 ст. 178 ЦПК України.
Протягом п’яти днів з дня отримання відповіді на відзив відповідач має право подати за правилами встановленими чч. 3-5 ст. 178 ЦПК України свої заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень.
Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред’явити зустрічний позов протягом п’ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.
Попередити учасників справи та їх представників, що право на подання доказів, відзиву, заперечень та інших письмових заяв, а також письмових доказів, є їх правом, але у разі їх неподання справа буде розглянута судом за наявними у ній матеріалами.
Попередити сторони, що у разі невиконання ними вимог ст. ст. 178-180 ЦПК України в частині надання копій заяв по суті справи (відзиву на позов, пояснень тощо) іншим учасникам справи суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у розмірі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, копію позовної заяви разом з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу.
Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://og.zp.court.gov.ua/sud0818/gromadyanam/csz/.
Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя: О.О. Романько