flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом призначене підготовче судове засідання у резонансному кримінальному провадженні

14 серпня 2019, 16:04

На 16 вересня 2019 р. на 11:30 год. колегією суддів Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя призначене підготовче судове засідання у кримінальному провадженні відносно громадянина А., відомого у місті Запоріжжі за прізвиськом «Анісім», який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння в особливо великих розмірах злочинною організацією), ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах злочинною організацією), ч. 4 ст. 189 (Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження), ч. 2 ст. 189 (Вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 263-1 (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї), ч. 1 ст. 263 (Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України.

Раніше обставини даної справи висвітлювались в місцевих ЗМІ та на сайті суду.

Нагадуємо, що 12 серпня 2019 р. у цьому кримінальному провадженні потерпілі та захисник заявили клопотання про відвід головуючого судді зі складу колегії, який було задоволено, оскільки головуючий суддя раніше брав участь у розгляді цього провадження на стадії досудового розслідування як слідчий суддя. Матеріали провадження було передано до канцелярії суду для повторного автоматизованого розподілу справи між суддями.

За наслідками повторного автоматизованого розподілу справи між суддями 12 серпня 2019 р. автоматизованою системою було визначено інший склад колегії суддів для розгляду даної справи.

Про результати підготовчого судового засідання даного кримінального провадження судом буде повідомлено додатково на офіційному сайті суду та на сторінці суду у Фейсбуці.

Також усі бажаючі мають можливість самостійно дізнатися про рух справи та наступні заплановані судові засідання на офіційному веб-сайті суду за цим посиланням https://court.gov.ua/fair/sud0818/, зазначивши у графі «номер справи» – 335/3706/19.