flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок проведення відеоконференцій.

05 листопада 2020, 10:13

 Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя, з метою належної організації роботи в частині проведення судових засідань в режимі відеоконференції (ВКЗ) доводить до Вашого відома наступну інформацію.

Відповідно до ст.336 КПК України, ст.197 ГПК України, ст.212 ЦПК України, ст.195 КАС України про проведення судового провадження (участь учасника справи у судовому засіданні) у режимі відеоконференцїї суд постановляє ухвалу.Копія такої ухвали  надсилається до суду, який зобов’язаний організувати її виконання електронною поштою, факсимільним або іншим засобом зв’язку.Обов'язок забезпечити проведення відеоконференцїї покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференцїї(п.13. Інструкції про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, під час судового засідання( кримінального провадження)).З огляду на положення процесуального законодавства, у випадку відсутності судового рішення про проведення судового засідання у режимі відеоконференцїї, правові підстави для проведення відеоконференцїї у Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя відсутні.

Проведення судових засідань в режимі відеоконференції в приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя буде здійснюватися виключно за наявності завчасного бронювання майданчика за допомогою вебпорталу «Бронювання систем відеоконференцзв’язку» (https://vr.court.gov.ua/).

При бронюванні майданчика для  проведення судових засідань в режимі відеоконференції просимо врахувати режим роботи суду:

  • з понеділка по четвер: з 08:00 до 17:00, обідня перерва з 12:00 до 12:45;
  • п’ятниця: з 08:00 до 15:45, обідня перерва з 12:00 до 12:45.

Відеоконференції, які призначені з Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя в неробочий час, на час обідньої перерви, а також без попереднього бронювання майданчика з використанням вебпорталу «Бронювання систем відеоконференцзв’язку» (https://vr.court.gov.ua/) будуть залишатися без виконання.

Для оптимізації роботи суду з питань організації відеоконференції, при бронюванні майданчику для відеоконференції просимо обов’язково перевіряти наявність вільного часу у Web-програмі «Бронювання систем відеоконференцзв’язку».З питань проведення відеоконференції звертатись до старшого судового розпорядника суду Маслюкова С.В. (контактний телефон +38(099) 9133021.