flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обмін досвідом з канадськими колегами

17 жовтня 2017, 17:00

Голова Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Вікторія Калюжна взяла участь в обміні досвідом із суддями Канади

З 3 по 13 жовтня 2017 року делегація суддів із Запорізької та Хмельницької областей взяла участь у робочому візиті до Канади. Захід реалізовувався у рамках імплементації Проекту «Підтримка судової реформи», який спільно впроваджується Урядом Канади та Національним суддівським інститутом Канади.

Суди Запорізької області представляли заступник голови Апеляційного суду Запорізької області Оксана Кримська, голова Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Вікторія Калюжна, голова Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Ірина Жупанова та голова Запорізького районного суду Запорізької області Світлана Яркіна.

Метою візиту до Канади був обмін досвідом з головами канадських судів щодо таких питань, як організація місцевої системи правосуддя, незалежність суддів, громадська довіра до судової влади та роль голів судів в управлінні очолюваними ними судами.

Під час візиту члени делегації ознайомилися з особливостями функціонування судової системи Канади.

На думку організаторів та учасників зустрічі, спілкування на такому рівні  сприятиме плідному діалогу між головами судів Канади та України, позитивно вплине на якість управління судами, допоможе у формуванні стратегії підвищення суддівської незалежності.

Не дивлячись на деякі відмінності систем судочинства України та Канади, вони все ж мають багато спільного. Де б не працював суддя — у Верховному суді Канади, чи у районному суді одного з міст України, — його діяльність завжди базується на зрозумілих кожному принципах верховенства права, законності, незалежності та самостійності при відправленні правосуддя. Під час візиту ми разом з нашими канадськими колегами обговорили як повсякденні питання, так й більш масштабні: наприклад, впровадження судової реформи в Україні, створення нового Верховного суду.