flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація з приводу розгляду справ

27 грудня 2017, 17:00

26 грудня 2017 р. до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя надійшло телефонне звернення від журналіста ТРК «Алекс», адресант якого попросив прокоментувати дві протилежні на його думку постанови, винесені судом у двох адміністративних справах за позовами до Виконавчого комітету Запорізької міської ради, а саме:

  • справа № 335/12324/17, за адміністративним позовом до Виконавчого комітету Запорізької міської ради, Конкурсної комісії з призначення управителя багатоквартирних будинків міста Запоріжжя, третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Місто для людей Запоріжжя» про визнання протиправними та скасування рішень, визнання протиправними дій;
  • справа № 335/12370/17, за адміністративним позовом до Виконавчого комітету Запорізької міської ради, треті особи Державна регуляторна служба України, Запорізьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України, товариство з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Мрія», товариство з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Місто для людей Запоріжжя», комунальне підприємство «Запоріжремсервіс» Запорізької міської ради про визнання незаконними та скасування рішень.

Предметами позовів у цих справах були наступні рішення ВК ЗМР:

  • рішення від 19.07.2017 р. № 389 «Про затвердження конкурсної документації для проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків міста Запоріжжя та внесення змін до складу конкурсної комісії»;
  • рішення від 01.09.2017 р. № 520 «Про призначення управителів багатоквартирних будинків міста Запоріжжя».

З цього приводу Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя повідомляє наступне.

Як зазначається у постанові від 28 листопада 2017 р., з текстом якої можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням, позивачем по справі № 335/12324/17 не надано доказу в порушення його прав, свобод та інтересів зазначеними рішеннями ВК ЗМР, як актом індивідуальної дії.

Дана постанова по справі № 335/12324/17 не була оскаржена та набрала законної сили.

Як видно з тексту постанови від 14 грудня 2017 р., представник третьої особи по справі № 335/12370/17 — Державної регуляторної служби України надав суду пояснення, вказавши на недотримання відповідачем вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Представник іншої третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог — Запорізького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України пояснив, що під час аналізу рішення ВК ЗМР № 389 від 19.07.2017 р. було встановлено наявність ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Надавши правову оцінку фактичним обставинам справи № 335/12370/17, які знайшли своє відображення в матеріалах справи, та оцінивши рішення відповідача, суд дійшов висновку про те, що оскаржувані рішення прийняті відповідачем поза межами наданих органу місцевого самоврядування повноважень, що дає підстави для висновку про обґрунтованість позовних вимог, та як наслідок їх задоволення.

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя нагадує представникам ЗМІ про можливість звернення до суду для отримання офіційної інформації з питань діяльності суду у межах, встановлених чинним законодавством України.