flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роз’яснення щодо розповсюдженої у ЗМІ недостовірної інформації

25 січня 2018, 16:00

25 січня 2017 р. засобами масової інформації розповсюджено недостовірну інформацію, що стосується діяльності Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

Зокрема, сайтом 061.ua опубліковано повідомлення під заголовком «Президент снял с должности пойманную на взятке руководительницу запорожского района, – ФОТО», а також розміщене іншими ЗМІ. У тексті даного повідомлення зазначається:

«Ранее решением суда чиновницу оставили в должности.

Суд принял решение главу района и председателя райсовета, которых задержали за вымогательство, … оставили в должности».

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя звертає увагу представників медіа та громадськості на те, що перед судом взагалі не розглядалося питання відсторонення від посади керівника Новомиколаївської РДА Запорізької області, оскільки, відповідно до ч. 3 ст. 154 КПК України питання про відсторонення від посади осіб, що призначаються Президентом України, вирішується Президентом України на підставі клопотання прокурора в порядку, встановленому законодавством. Отже, вказана у публікації інформація не відповідає дійсності.

Також варто зауважити, що до суду не надходило жодних усних чи письмових запитів від журналістів щодо вказаної справи.

Відповідно до п. 12 Кодексу етики українського журналіста, «журналіст зобов'язаний зробити все можливе для виправлення будь-якої поширеної інформації, якщо виявилося, що вона не відповідає дійсності».

Закликаємо засоби масової інформації спростувати недостовірну інформацію, що розміщена на сайті 061.ua.

Також звертаємо увагу представників ЗМІ, що суд завжди відкритий до співпраці, а тому, з метою уникнення подібних недостовірних публікацій та уточнення тієї чи іншої інформації, просимо звертатися до прес-служби суду.