flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роз’яснення до інформації, опублікованої сайтами «Zanoza» та «Vmeste»

01 лютого 2018, 16:50

31 січня 2018 р. на сайті «Zanoza» опубліковано матеріал під заголовком «Работник запорожского КП украл с барной стойки ночного клуба iPhone», пізніше також опублікований сайтом «Vmeste» під заголовком «Сотрудник запорожского КП украл у посетителя ночного клуба iPhone»

У обох матеріалах говориться про те, що судом відносно тричі судимого громадянина 25 січня 2018 р. ухвалено вирок, яким його звільнено від відбування покарання за вчинення крадіжки, зі встановленням іспитового строку – 1 рік:

«Несмотря на то, что злоумышленник уже имел ранее три судимости, Орджоникидзевский райсуд Запорожья 25 января приговорил вора к году условного наказания, а телефон вернули собственнику — говорится в реестре судебных решений».

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя звертає увагу громадськості на те, що разом з обвинувальним актом до суду надійшла угода про примирення, укладена між потерпілим та обвинуваченим. Відповідно до цієї угоди, обвинувачений повністю визнав свою винуватість у зазначеному діянні, сторони погодились на призначення покарання, при цьому зазначили, що потерпілий будь-яких претензій до обвинуваченого не має.

Отже, вироком суду відповідно до ст. 475 КПК України було затверджено угоду про примирення.

Посилаючись на вирок Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя у Єдиному держаному реєстрі судових рішень, автори матеріалів, однак, не відобразили цю важливу інформацію у своїх публікаціях.

За коментарями відносно зазначеного вироку журналісти до суду не зверталися.

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя закликає представників ЗМІ без упереджень висвітлювати діяльність суду та не маніпулювати громадською думкою, публікуючи факти вибірково.