flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завдання матеріального збитку суду не залишиться без уваги

07 лютого 2018, 15:15

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя звертає увагу громадськості на неприпустимість викрадення майна з приміщення чи території суду.

Так, 6 лютого 2017 р. з приміщення суду були викрадені предмети гарнітуру з вбиральні. Особу, яка ймовірно вчинила крадіжку, вже встановлено: відвідувача суду, який поводився підозріло, зафіксували камери відеоспостереження.

Цей випадок став вже другим, відколи суд здійснює свою діяльність у новому приміщенні, де забезпечено зручні та сучасні умови перебування відвідувачів.

Тижнем раніше з цієї ж вбиранні було викрадено деталі сантехнічного устаткування, що унеможливило користування кабінкою вбиральні. Тобто злочинні дії однієї особи ставлять під сумнів доцільність створення громадянам комфортних умов перебування в суді.

За фактами викрадення майна судом вживаються необхідні дії. Оскільки сума завданого матеріального збитку є значною, особі, яка вчинила крадіжку, загрожує кримінальна відповідальність.

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя застерігає відвідувачів суду від вчинення подібних дій, які мають наслідком кримінальну відповідальність. Так, ст. 185 КК України за вчинення крадіжки передбачено покарання, у тому числі у вигляді позбавлення волі строком до 3 років, а за повторне вчинення крадіжки – до 5 років.

У випадку, якщо Ви станете свідком підозрілих дій інших відвідувачів суду, просимо невідкладно повідомити про це судову охорону або співробітників суду.