flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Застосовано запобіжний захід до підозрюваної у торгівлі людьми 18-річної дівчини

06 вересня 2018, 11:05

5 вересня 2018 р. Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу відносно раніше не судимої громадянки 2000 р. н., підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України («Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини»).

Обґрунтовуючи клопотання, слідчий повідомив суду, що у правоохоронних органів наявні докази, відповідно до яких підозрювана вчинила кримінальне правопорушення відносно своєї неповнолітньої подруги.

Сторона захисту акцентувала увагу на недоведеності ризиків, запобігти яким може тримання підозрюваної під ватрою, та надала суду довідку про стан здоров’я підозрюваної.

Слідчий суддя заслухав обґрунтування клопотання слідчого, думку прокурора, захисника підозрюваної та її пояснення, перевірив матеріали клопотання та надані сторонами докази.

За наслідками судового засідання до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, шляхом заборони їй залишати житло в період часу з 21 год. 00 хв. до 09 год. 00 хв. наступного дня.

Крім того, на підозрювану покладено передбачені ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України обов'язки:

- прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора та суду;

- не відлучатися із м. Запоріжжя без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в'їзд в Україну.

Раніше про обставини затримання підозрюваної повідомляли місцеві та загальнонаціональні ЗМІ.