flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у вбивстві ветерана АТО Віталія Олешка обрано запобіжний захід

18 вересня 2018, 11:30

17 вересня 2018 р. Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу до особи С., який підозрюється в умисному вбивстві ветерана АТО Віталія Олешка за попередньою змовою групою осіб (п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Про подробиці резонансного вбивства, що трапилось в місті Бердянську, раніше повідомлялось загальнонаціональними та місцевими ЗМІ.

Так, судовий розгляд даного питання тривав з 15 вересня 2018 р. Під час розгляду підозрюваним С. та його захисником було заявлено відвід слідчому судді, який ухвалою іншого судді було залишено без задоволення. Однак, вже під час продовження судового засідання 17 вересня 2018 р. слідчому судді сторона захисту знов заявила відвід, що був залишений без розгляду.

Крім того, під час розгляду підозрюваний неодноразово скаржився на погіршення стану здоров’я, у зв’язку із чим йому в суді викликалась «Швидка допомога», однак перешкод для продовження розгляду вказаного питання встановлено не було.

Слідчий суддя своєю ухвалою доручив  уповноваженим особам прокуратури Запорізької області провести перевірку доводів захисника і підозрюваного С. щодо застосування до нього недозволених методів при його затриманні, та за результатами проведеної перевірки, за наявності підстав внести відомості про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

За цікавим збігом обставин, саме під час розгляду даного клопотання на гарячу лінію «102» надійшло повідомлення про мінування будівлі суду, однак вжитими заходами з’ясовано неправдивість цього повідомлення. Тож, розгляд клопотання було продовжено.

За результатами дослідження матеріалів клопотання слідчого, доводів учасників процесу слідчим суддею застосовано до підозрюваного С. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави строком до 12 листопада 2018 р., підозрюваного взято під варту в залі суду.