flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено спільне засідання Ради суддів України, Ради прокурорів України, Національної асоціації адвокатів України

24 вересня 2018, 14:30

 21 вересня 2018 р. у м. Києві на виконання рішення Ради суддів України  № 45 від 30 серпня 2018 р. відбулось спільне засідання Ради суддів України, Ради прокурорів України та Ради адвокатів України.

Також у даному заході взяли участь представники робочих груп Ради суддів України в областях, прокурори та адвокати з різних регіонів нашої країни. Від Запорізької області участь у заході взяли член Ради суддів України І.М. Бахаєв, члени робочої  групи Р.С. Холод та А.В. Шалагінова.

Метою заходу було обговорення заходів щодо забезпечення дотримання основоположних засад судочинства в частині рівності усіх учасників судового процесу перед законом і судом, підтримання публічного обвинувачення в суді прокурором, представництва адвокатом іншої особи в суді, а також захист від кримінального обвинувачення. Також обговорювались питання щодо розробки та запровадження спільних етичних норм та стандартів для юристів, що беруть участь у здійсненні правосуддя та судових процесах, спільних рекомендацій та заходів щодо неухильного дотримання всіма учасниками судових процесів конституційного принципу рівності перед законом і судом.

За результатами засідання було вирішено розробити проект Резолюції «Етика правосуддя» з метою налагодження постійної співпраці між суддівською, прокурорською та адвокатською спільнотами, проведення спільних заходів для підвищення стандартів правосуддя в Україні. Також прийнято рішення створити Координаційний комітет правосуддя, створити робочу групу для розробки проекту Кодексу етики у сфері правосуддя та низку інших важливих рішень для подальшої співпраці у цьому напрямі в усіх регіонах України.