flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя повідомляє про втручання в професійну діяльність суддів

28 вересня 2018, 14:44

Останнім часом в Україні поширились випадки здійснення впливу на суди з боку окремих громадських організацій, громадян з метою одержання бажаного рішення у тій чи іншій справі. Нажаль, не стала виключенням і професійна діяльність суддів Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

Так, в провадженні колегії суддів Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя у складі головуючого судді Соболєвої І.П., суддів Геєць Ю.В., Макарова В.О. перебуває на розгляді кримінальне провадження стосовно особи Р. у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України («Закінчений замах на умисне вбивство двох осіб»).

Подробиці даної справи раніше широко висвітлювались у місцевих ЗМІ та на веб-сайті суду.

Як повідомлялось судом раніше, 24 вересня 2018 р. відбулось чергове засідання у даному кримінальному провадженні, під час якого вирішувалась заява представника потерпілого про відвід колегії суддів, допитувались свідки.

Внаслідок подій, які відбувались з середини вересня 2018 р. навколо цієї справи, та безпосередньо під час останнього судового засідання, колегією суддів прийнято рішення повідомити Вищу раду правосуддя та Генерального прокурора про втручання в професійну діяльність.

Відповідне повідомлення колегії суддів міститься в Реєстрі повідомлень суддів про втручання в діяльність на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя, з яким можна ознайомитись за посиланням http://www.vru.gov.ua/add_text/203 .

Відповідно до Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених колегією суддів фактів та ухвалено відповідне рішення.

Суд звертає увагу всіх осіб на необхідності неухильного додержання вимог статті 126 Конституції України («Вплив на суддю у будь-який спосіб забороняється») та утримання від вчинення дій, які мають ознаки впливу на суд та можуть мати наслідком кримінальну відповідальність за ст. 376 Кримінального кодексу України. Незалежність судової влади є запорукою справедливого правосуддя.