flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся тренінг для суддів «Наставництво (коучинг) та його необхідність для формування професійних навичок майбутнього судді»

10 жовтня 2018, 13:20

В процесі проведення судової реформи в нашій державі Законом України «Про судоустрій і статус суддів» було запроваджено спеціальну підготовку кандидатів на посаду судді, під час якої майбутні судді проходитимуть стажування у формі практичної підготовки слухачів у місцевих судах з метою поглиблення та закріплення теоретичних знань про діяльність суду та здобуття практичних професійних навичок судді.

До вказаного стажування кандидатів на посаду судді долучився і Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя.

Так, 9 жовтня 2018 р. у місті Харкові відбувся спеціалізований семінар-тренінг для суддів «Наставництво (коучинг) та його необхідність для формування професійних навичок майбутнього судді».

Тренінг проводився з метою формування навичок щодо здійснення наставництва (коучинга) під час проходження кандидатами на посаду судді стажування в місцевих загальних судах, розвитку комунікаційних навичок та підвищення викладацької майстерності.

Захід проходив за ініціативи Національної школи суддів України у співпраці з проектом ЄС «Підтримка реформ з верховенства права в Україні (ПРАВО-JUSTICE)» та Програмою реформування сектору юстиції Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

У тренінгу взяли участь голова Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Калюжна В.В. та суддя Соболєва І.П.

По завершенні заходу усі учасники отримали відповідні сертифікати судді-наставника.