flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя повідомляє про початок проходження стажування кандидатів на посаду судді

23 жовтня 2018, 15:00

Відповідно до Програми та навчального плану спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, затвердженого рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 13 липня 2018 р. № 172/зп-18 в рамках спеціальної підготовки розпочалось стажування кандидатів на посаду судді (практична підготовка).

Наказом ректора Національної школи суддів України від 16.10.2018 р. № 43-сп «Про розподіл та направлення кандидатів на посаду судді на стажування до місцевих загальних судів» до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя з 23 жовтня 2018 р. до 21 листопада 2018 р. направлено для проходження стажування п’ятьох кандидатів на посаду судді: Клюєву Юлію Андріївну, Лєскіну Ірину Євгеніївну, Лютую Ганну Юріївну, Моніна Івана Володимировича та Федько Олександру Анатоліївну.

У ході проходження стажування в місцевому загальному суді кандидати мають ознайомитись із організаційною структурою місцевого суду, правовим регулюванням діловодства в місцевому суді, організаційним забезпеченням суду щодо розгляду цивільних справ (робота канцелярії суду в цивільних справах), роботою архіву суду, плануванням та організацією підготовки до розгляду та судовим розглядом цивільних справ та ін.

Зокрема, кандидати під час підготовки зможуть отримати досвід з розгляду цивільних справ у формі наказного, окремого та позовного провадження, що передбачає присутність у судових засіданнях з розгляду справ окремих категорій, а саме: земельних спорів; справ із кредитних правовідносин; спорів про визнання правочинів недійсними; сімейних справ; справ про спадкування; житлових спорів; трудових спорів; справ про захист права власності; справ про відшкодування шкоди тощо. В результаті стажування кандидати навчяться складати проекти процесуальних документів  у цивільному судочинстві – ухвал, рішень, постанов, судових наказів.

Керувати практичною підготовкою кандидатів будуть голова суду Калюжна В.В. та суддя Соболєва І.П.

Вітаємо кандидатів в Орджонікідзевському районному суді м. Запоріжжя та бажаємо їм успіхів у проходженні стажування. Сподіваємось, що отримані в нашому суді знання та навички сприятимуть у подальшому навчанні кандидатів у Національній школі суддів України, а також стануть запорукою успішного завершення спеціальної підготовки під час складання кваліфікаційного іспиту.