flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває дводенний семінар для суддів загальних судів Запоріжжя та області

08 листопада 2018, 13:21

7 та 8 листопада 2018 р. в Запоріжжі проводиться семінар для суддів першої та апеляційної інстанцій на тему: «Практичні аспекти застосування судами України законодавства з протидії торгівлі людьми, особливо малолітніми та дітьми» в рамках проекту «Протидія торгівлі дітьми та молоддю в Україні».

Семінар організовано Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Міжнародною організацією з міграції за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

До вказаного семінару долучились судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Гашук К.В. та Соляник А.В.

            У ході семінару учасники висвітлили останні тенденції та напрями протидії торгівлі людьми в рамках програм Представництва МОМ в Україні, розповіли про особливості міжнародного співробітництва під час кримінального провадження за фактами торгівлі людьми, особливості судової практики у кримінальних провадженнях, пов’язаних із торгівлею людьми, а також про оцінку доказів та призначення судами покарань за вчинений злочин.

           Наразі триває навчання учасників семінару, які працюють у малих групах, за фабулами кримінальних правопорушень, пов’язаних з торгівлею людьми, під час якого вони діляться професійним досвідом та отримують відповіді від експертів на свої запитання.