flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коментар суду щодо висвітлення представниками ЗМІ обставин досудового розслідування у справі про погрози на адресу Президента України

26 лютого 2019, 13:00

14 лютого 2019 р. слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянуто та задоволено клопотання слідчого СУ Головного управління Національної поліції в Запорізькій області про проведення судової семантико-текстуальної експертизи під час досудового розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України (Погроза вбивством, заподіянням шкоди здоров'ю щодо Президента України).

Обставини розгляду даного клопотання раніше висвітлювались місцевими ЗМІ, однак інформація в мережі Інтернет була подана представниками ЗМІ не коректно.

Так, у назві статті, розміщеній на сайті 061.ua за посиланням https://www.061.ua/news/2315598/v-zaporozskom-sude-rassmatrivaut-delo-ob-ugroze-ubijstvom-v-adres-porosenko, зазначається, що у суді розглядається справа про погрозу вбивством Президенту України.

Разом із тим, на розгляді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя така справа не перебуває. Слідчим суддею було розглянуто вищезазначене клопотання в межах досудового розслідування кримінального провадження відповідно до положень статті 244 Кримінального процесуального кодексу України «Розгляд слідчим суддею клопотання про проведення експертизи».

Крім того, в силу вимог статті 222 Кримінального процесуального кодексу України не допускається розголошення відомостей досудового розслідування без письмового дозволу слідчого або прокурора, а тому суд просить представників ЗМІ утриматись від розповсюдження в подальшому інформації про обставини даного кримінального провадження та прийняті процесуальні рішення з метою не перешкоджання досудовому розслідуванню.