flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Запоріжжі відбулась нарада з питань організаційного забезпечення діяльності судів

01 березня 2019, 15:34

1 березня 2019 р. у м. Запоріжжі відбулась нарада керівників апаратів судів з актуальних питань організаційного забезпечення діяльності судів. На нараді було розглянуто низку проблемних питань роботи Електронного суду, мобілізаційної роботи, кадрового діловодства тощо.

Нарада була проведена Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Запорізькій області. У заході взяли участь керівник апарату Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Зернова Ю.С. та заступник керівника апарату суду Рожкова О.О.

Під час наради учасники обговорили можливі шляхи вирішення проблемних питань організаційного забезпечення діяльності судів. Також було висвітлено порядок реєстрації електронних документів, які надходять до суду, з урахуванням початку роботи Електронного суду (ЄСІТС) у тестовому режимі. Відтак, учасникам судового процесу, які направили позовні заяви та інші електронні документи (клопотання, заяви, листи, тощо) на офіційну електронну адресу суду без Електронного цифрового підпису (ЕЦП), буде надіслане електронне повідомлення про необхідність зареєструватись у ЄСІТС та направити документ за допомогою сервісу Електронний суд. Електронна документація, отримана від інших осіб, яка не пов’язана з розглядом справ, реєструється в загальному порядку відповідно до Закону України «Про електроні документи та електронний документообіг».

Перейти до офіційної електронної адреси Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи можна за цим посиланням https://id.court.gov.ua/.

Детальніше про можливості та умови користування сервісом Електронного суду можна ознайомитись у наступному прес-релізі.