flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян! Роз’яснення щодо початку роботи Електронного суду у тестовому режимі

06 березня 2019, 12:14

У зв’язку з відкликанням оголошення ДСА України стосовно початку роботи Електронного суду (ЄСІТС) зміни у законодавстві, які пов’язані з початком функціонування  Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, не набувають чинності. Про початок функціонування ЄСІТС у повному обсязі буде проінформовано додатково.

ВОДНОЧАС повідомляємо, що згідно Наказу Державної судової адміністрації України № 628 від 22 грудня 2018 року «Про проведення тестування підсистеми «Електронний суд» у місцевих та апеляційних судах» та Листа Державної судової адміністрації України № № 15-4999/19 від 28 лютого 2019 року «Про відтермінування початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи», у всіх місцевих та апеляційних судах на цей час вже запроваджено та здійснюється тестова експлуатація окремих підсистем (модулів) ЄСІТС, зокрема працює Електронний кабінет.

Тому, звертаємо увагу громадян, що у подальшому надсилання в електронному вигляді процесуальних документів до суду має здійснюватися з використанням сервісу Електронний суд, розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua. Наголошуємо, що процесуальні документи, надіслані з електронної пошти з доменним іменем «@mail.gov.ua» або з будь-яких інших доменних імен, судом не будуть прийматися та реєструватися.

 Для можливості користування сервісом Електронного суду спочатку необхідно пройти передбачений підсистемою порядок реєстрації офіційної електронної адреси (Електронного кабінету) з обов’язковим використанням власного електронного підпису.

В якості допомоги під час реєстрації офіційної електронної адреси рекомендуємо попередньо переглянути відеоінструкцію ("Відеодопомога") з покроковим алгоритмом дій, розміщеної за посиланням: https://id.court.gov.ua.