flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглянув два клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою

07 березня 2019, 21:00

 

 

7 березня 2019 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянув два клопотання слідчого про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою відносно чоловіків, які підозрюються у вчинені кримінального правопорушення у сфері службової діяльності, пов’язаною з наданням публічних послуг. Громадянин Т. підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за вимагання неправомірної вигоди. Громадянин Б. підозрюється у пособництві вчиненню злочину.

 

Під час розгляду клопотань прокурор повідомив суду, що правоохоронними органами зібрані докази вчинення підозрюваними вищезазначених кримінальних правопорушень, та просив обрати їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Підозрювані заперечували проти задоволення клопотання прокурора та просили застосувати до них запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Захисники підтримали позиції підозрюваних.

 

За наслідками судових засідань, клопотання слідчого задоволені частково, до підозрюваних ухвалами слідчого судді застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком до 4 травня 2019 р. включно з можливістю внесення застави у розмірі 40 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб у сумі 76 840 гривень, яка може бути внесена протягом строку дії ухвали. У разі внесення застави і звільнення з-під варти на підозрюваних згідно ухвал суду покладено низку процесуальних обов’язків.