flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Запоріжжі проведено Круглий стіл на тему імплементації законодавчих змін у сфері запобігання та протидії домашньому насильству

23 травня 2019, 16:21

23 травня 2019 р. у Туристичному інформаційному центрі відбувся Круглий стіл на тему: «Впровадження нових механізмів запобігання та протидії домашньому насильству та гендерно-обумовленому насильству». Проект «Удосконалення міжвідомчої взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству в Дніпропетровській та Запорізькій областях» реалізується Запорізькою обласною громадською організацією «Взаємодія» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Круглий стіл об’єднав представників багатьох державних структур та організацій, зокрема присутніми були представники служби у справах дітей, уповноважених підрозділів органів Національної поліції України, органів управління освітою (представники навчальних закладів, установ та організації   системи освіти),            органів охорони здоров’я (представники установ та закладів охорони здоров’я), центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, судів, прокуратури, уповноважених органів з питань пробації, громадських організацій та місцевих ЗМІ.

Запрошені учасники круглого столу (представники органів місцевого самоврядування, судді, правозахисники, керівники громадських організацій та ін.) висвітлили проблемні питання у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Участь у заході також взяла головний спеціаліст Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Діхтяр І.Г.

У ході діалогу учасники обговорили можливі шляхи вирішення проблемних питань у даній сфері. Особливу увагу було акцентовано на неврегульованих моментах процесуального законодавства в частині впровадження нових механізмів запобігання та протидії домашньому насильству та гендерно-обумовленому насильству, проблемах судового розгляду даної категорії справ.

Сподіваємося, що даний захід сприятиме подальшій співпраці між державними органами під час їх взаємодії у сфері протидії домашньому насильству.