flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві відбувся семінар на тему: «Взаємодія судді та медіатора у справах про повернення дитини при застосуванні Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей. Досвід Німеччини та України»

23 травня 2019, 16:40

23 травня 2019 року в м. Києві проведено одноденний семінар на тему «Взаємодія судді та медіатора у справах про повернення дитини при застосуванні Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей. Досвід Німеччини та України».

Семінар організовано Міністерством юстиції України спільно з Федеральним міністерством юстиції та захисту прав споживачів Федеративної Республіки Німеччина за підтримки Німецького фонду міжнародного правового співробітництва (IRZ) в рамках українсько-німецького співробітництва.

Участь у семінарі взяли судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Крамаренко І.А. та Проценко А.М.

В ході семінару судді ознайомилися з досвідом німецьких судів у застосуванні процедури медіації при розгляді справ, порушених на підставі Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей, обмінялися досвідом, обговорили практичні питання з іноземними колегами та експертами щодо налагодження взаємодії суду та медіаторів, а також питання щодо судової медіації в рамках міжнародних конфліктів із викрадення дітей та досудове врегулювання питань повернення дітей (мирові угоди, медіація).

По завершенні заходу усі учасники провели загальну дискусію, в ході якої розглянули проблемні питання, що виникають під час професійної діяльності у даній сфері, та обговорили можливі шляхи подальшого впровадження ефективних інструментів взаємодії судді та медіатора.