flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував запобіжні заходи до підозрюваних в незаконній діяльності "реабілітаційного центру"

24 травня 2019, 19:11

24 травня 2019 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянув три клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою відносно чоловіків, які підозрюються у вчинені злочину, передбаченого частиною 3 статті 146 КК України (Незаконне позбавлення волі та викрадення людини, вчинені з корисливих мотивів, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, здійснюване протягом тривалого часу, що спричинило тяжкі наслідки). Затримання цих підозрюваних набуло широкого розголосу у пресі.

Одночасно були розглянуті скарги захисників трьох підозрюваних на незаконне затримання та тримання останніх під вартою, які були залишені судом без задоволення.

Під час розгляду клопотань про обрання до підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, прокурор повідомив суду, що правоохоронними органами зібрані докази вчинення підозрюваними вищезазначеного кримінального правопорушення, та просив обрати їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Підозрювані та їх захисники заперечували проти задоволення клопотання прокурора. Захисники підозрюваного К. просили застосувати до останнього запобіжний захід у вигляді передачі на поруки місцевого депутата та помічника народного депутата України, які були присутні в залі суду та також підтвердили свій намір взяття на поруки підозрюваного. Захисники підозрюваного П. також просили застосувати до останнього запобіжний захід у вигляді особистої поруки того самого помічника народного депутата України та запорізької легкоатлетки, які в свою чергу також підтвердили намір про взяття на поруки підозрюваного. Так само, захисники підозрюваного С. просили застосувати до останнього запобіжний захід у вигляді передачі на поруки помічника народного депутата України, який втретє підтвердив свій намір взяти на поруки підозрюваного.

 За наслідками судових засідань клопотання слідчого залишені без задоволення. До підозрюваних ухвалами слідчого судді застосовано запобіжні заходи у вигляді особистої поруки згідно з заявленими у судовому засіданні клопотаннями осіб, які бажали бути поручителями. Також на підозрюваних згідно з ухвалами суду покладено низку процесуальних обов’язків строком на два місяці. Поручителям було роз'яснено їх права та обов’язки, а також наслідки у разі невиконання ними взятих на себе обов'язків.