flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось підготовче судове засідання у резонансному кримінальному провадженні щодо вчинення ДТП зі смертельними наслідками

03 червня 2019, 13:15

30 травня 2019 р. Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя проведено підготовче судове засідання у кримінальному провадженні відносно громадянина Н., обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 135 (Завідоме залишення без допомоги осіб, які перебували у небезпечному для життя стані і позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, яких він сам поставив в небезпечний для життя стан), частиною 3 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України.

Обставини дорожньо-транспортної пригоди мали місце 2 червня 2018 р. на проїзній частині вул. Прибережна Магістраль, за яких водій автомобіля «BMW» скоїв наїзд на пішохода П. та її малолітню дочку, а сам – втік з місця пригоди, залишивши автомобіль. В результаті ДТП жінка із дитиною загинули.

Однак, в провадження Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя вищезазначена справа з прокуратури надійшла лише 28 травня 2019 р. Після отримання справи судом, у стислий термін було призначене підготовче судове засідання на 30 травня 2019 р.

У підготовчому судовому засіданні прокурор просив суд призначити кримінальне провадження до судового розгляду, а також заявив клопотання про продовження обвинуваченому Н. строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Потерпілі підтримали клопотання прокурора. Обвинувачений Н. та його захисник заперечували проти задоволення вказаного клопотання.

За наслідками підготовчого судового засідання судом постановлено ухвалу, якою призначено судовий розгляд вищезазначеного кримінального провадження на 6 червня 2019 р. на 11:30 год. та продовжено відносно обвинуваченого строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 28 липня 2019 р.