flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував запобіжний захід до підозрюваної в незаконній діяльності "реабілітаційного центру"

10 червня 2019, 16:47

10 червня 2019 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно жінки, яка підозрюється у вчинені злочину, передбаченого частиною 3 статті 146 КК України (Незаконне позбавлення волі та викрадення людини, вчинені з корисливих мотивів, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, здійснюване протягом тривалого часу, що спричинило тяжкі наслідки). Затримання інших підозрюваних в незаконній діяльності "реабілітаційного центру" відбулося наприкінці травня 2019 року та набуло широкого розголосу у пресі.

Під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу, прокурор повідомив суду, що правоохоронними органами зібрані достатні докази вчинення підозрюваною вищезазначеного кримінального правопорушення, та просив обрати їй запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Підозрювана та її захисник заперечували проти задоволення клопотання прокурора та просили застосувати запобіжний захід у вигляді особистої поруки відомої запорізької легкоатлетки, яка, своєю чергою, також підтвердила намір взяти на поруки підозрювану.

За наслідками судового засідання клопотання слідчого залишено без задоволення. До підозрюваної ухвалою слідчого судді застосовано запобіжний захід у вигляді особистої поруки вищезазначеної особи. Також на підозрювану згідно з ухвалою суду покладено низку процесуальних обов’язків. Поручителю було роз'яснено її права та обов’язки, а також наслідки, що можуть бути застосовані судом в разі невиконання взятих на себе зобов’язань.