flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кандидати на посаду судді проходили стажування в Орджонікідзевському районному суду м. Запоріжжя

15 липня 2019, 12:00

За повідомленням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з 25 липня 2019 р. кандидати на посаду судді розпочнуть складання кваліфікаційного іспиту у межах процедури добору кандидатів на посаду судді місцевого суду згідно із визначеним графіком. Кваліфікаційний іспит складається з анонімного письмового тестування та виконання анонімного письмового практичного завдання.

Зокрема, кваліфікаційний іспит складатимуть кандидати на посаду судді, які проходили стажування  в Орджонікідзевському районному суді м. Запоріжжя, а саме: у період з 23 жовтня 2018 р. по 21 листопада 2018 р. в суді пройшли стажування на посаду судді 5 слухачів Національної школи суддів України, а з 14 лютого 2019 р. по 22 березня 2019 р. – 7 слухачів.

З метою забезпечення оптимальної адаптації майбутніх суддів до умов відправлення правосуддя, цілеспрямованого формування та розвитку професійних і особистісних якостей майбутніх суддів за кожним кандидатом на посаду судді був закріплений суддя-наставник з числа суддів Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

За період стажування майбутні судді навчились досліджувати та оцінювати докази, усебічно з’ясовувати обставини справи, формувати і мотивувати рішення, а також  ознайомилися з реєстрацією проваджень, справ і матеріалів у суді, їх рухом у судовому діловодстві. Під час стажування вони відвідували судові засідання, після яких долучались до підготовки проектів судових рішень.

Впевнені, що отримані в нашому суді знання допоможуть кандидатам на посаду судді успішно скласти кваліфікаційний іспит, та у майбутньому –  досягти значного професійного рівня у здійсненні судочинства.