flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві відбулась конференція на тему: «Інститут наставництва (коучингу) – фундамент професіоналізму судді»

22 жовтня 2019, 10:50

17 жовтня 2019 р. в м. Києві проведено конференцію для суддів-наставників (коучів) кандидатів на посаду судді «Інститут наставництва (коучингу) – фундамент професіоналізму судді».

Конференцію організовано Національною школою суддів України спільно з Проектом Європейського Союзу «Підтримка реформ з верховенства права в Україні (ПРАВО-JUSTICE)».

На изображении может находиться: 1 человек, сидит и в помещении

Метою даного заходу є дослідження функціонування в Національній школі суддів України інституту наставництва (коучингу) як важливої складової системи суддівської освіти та обговорення шляхів його подальшого вдосконалення.

Участь у конференції взяла суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Соболєва І.П.

На изображении может находиться: 9 человек, люди улыбаются, люди сидят, стол и в помещении

На конференції обговорювались питання проходження стажування в місцевих судах, міжнародні стандарти організації  стажування, європейський досвід в підготовці майбутніх суддів, а також методологічні аспекти підготовки наставників.

Також в ході конференції було підведено підсумки проведеного суддями-наставниками стажування для кандидатів в судді та вироблено методологічні рекомендації для вдосконалення процесу стажування майбутніх суддів та осіб, які вже призначені на посаду судді.

По завершенні заходу усі учасники заслухали коментарі та рекомендації міжнародних експертів щодо перспективи інституту наставництва (коучингу), провели загальну дискусію, в ході якої розглянули проблемні питання, що виникають під час професійної діяльності та підвели підсумки зустрічі.

Джерело фото: http://nsj.gov.ua/ua/news/konferentsiya-dlya-rozvitku-institutu-nastavnitstva/