flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчим суддею розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу до жінки, яка підозрюється у вчиненні вбивства

23 жовтня 2019, 11:21

22 жовтня 2019 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого СВ Вознесенівського ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно жінки, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (вчинення умисного вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині).

Подія злочину мала місце 20 жовтня 2019 р. приблизно о 20:20 год., коли громадянка Я., будучи у стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи за тимчасовим місцем свого мешкання, в ході конфлікту нанесла удар кухонним ножем в грудну клітину, а саме в проекцію серця свого співмешканця, який від отриманого ушкодження помер на місці.

Обставини цього злочину висвітлювались у місцевих ЗМІ.

Розгляд клопотання відбувався слідчим суддею у відкритому судовому засіданні, під час якого прокурор наполягав на задоволенні клопотання та просив обрати підозрюваній найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави. 

Підозрювана та її захисник заперечували проти задоволення клопотання, просили застосувати менш суворий запобіжний захід, а саме нічний домашній арешт. У судовому засіданні підозрювана пояснила обставини вчинення злочину та зазначила, що не спростовує факту спричинення нею тілесного ушкодження, яке спричинило смерть її співмешканця, однак вважає невірною кваліфікацію кримінального правопорушення як умисного вбивства, оскільки вчинила вбивство випадково, без умислу на це. 

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволено в повному обсязі, а саме ухвалою слідчого судді до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 18 грудня 2019 р. включно без можливості внесення застави.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку.