flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом призначене покарання громадянину, який намагався відправити військову техніку до Японії

13 листопада 2019, 13:48

12 листопада 2019 р. оголошенням обвинувального вироку Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя завершив розгляд кримінального провадження відносно громадянина П., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 333 Кримінального кодексу України («Порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю»).

Раніше обставини даної справи набули широкого розголосу у місцевих ЗМІ.

Так, обставини цього злочину мали місце 18 жовтня 2018 р., за яких громадянин П., знаходячись у відділенні ПАТ «Укрпочта», оформив від свого імені міжнародне поштове відправлення до Японії, в якому знаходився перископ командира танковий «ТПКУ-2Б».

У судовому засіданні П. визнав свою винуватість у повному обсязі, розкаявся у скоєному та пояснив, що він заробляв на життя шляхом пошуку та продажу різних товарів споживання за кордон. Отже, коли йому надійшло відповідне замовлення, він вирішив направити клієнту до Японії перископ.

Враховуючи те, що обвинувачений та інші учасники процесу не оспорювали фактичні обставини справи, а також зважаючи на відсутність заподіяної шкоди, позицію прокурора, який в судових дебатах пропонував призначити П. покарання у вигляді штрафу та не застосовувати до нього додаткового покарання, суд своїм вироком визнав винним громадянина П. у вчиненні інкримінованого йому діяння та призначив покарання у вигляді штрафу розміром 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 2 040 гривень, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Із повним текстом вироку усі бажаючі мають змогу ознайомитись в Єдиному реєстрі судових рішень за номером справи № 335/9584/19.