flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Один день в суді: погляд зсередини

20 листопада 2019, 10:40

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя постійно оновлює свій офіційний сайт на веб-порталі «Судова влада України».

Протягом цілого дня ми спостерігали за роботою наших суддів та працівників апарату суду. Судді щоденно розглядають значну кількість кримінальних, цивільних, адміністративних справ та справ про адміністративні правопорушення. Однак, судовий розгляд справи – це результат роботи всього колективу суду.

Так, справа до свого призначення спочатку реєструється у канцелярії суду, працівники якої безпосередньо приймають позовні заяви, провадження та матеріали. Далі, за наслідками автоматизованого розподілу справи потрапляють до суддів, які їх уважно вивчають, призначають справи до розгляду, за підсумками якого ухвалюють рішення.

Секретарі судового засідання, крім безпосередньої участі у процесі, здійснюють виклик учасників справ судовими повістками, оформлюють справи, надсилають різну кореспонденцію. Помічники суддів допомагають суддям, здійснюючи підбір законодавства та практики його застосування у тій чи іншій справі.

Результати розгляду справи – вирок, рішення, ухвала, постанова негайно оприлюднюються у Єдиному реєстрі судових рішень. За сталою роботою системи документообігу пильно слідкує ІТ-спеціаліст. Якщо ж справа набуває суспільного резонансу, до роботи підключається пресслужба суду.

Секретарі суду, спеціалісти, судові розпорядники, архіваріуси – всі задіяні у щоденній кропіткій відповідальній роботі суду задля забезпечення здійснення правосуддя.

Між тим, робота працівників суду належним чином контролюється керівництвом з метою попередження помилок у роботі, адже не помиляється той, хто нічого не робить.

Більш детально ознайомитись із роботою наших працівників зсередини суду пропонуємо у підрозділі «Фотогалерея» розділу «Прес-центр» за цим посиланням  https://og.zp.court.gov.ua/sud0818/press-centre/photos/ Крім того, оновлено підрозділ «Керівництво» розділу сайту «Про суд», який можна переглянути за цим посиланням https://og.zp.court.gov.ua/sud0818/pro_sud/kerivnictvo/

Запрошуємо всі суди долучитися до нашої ініціативи «Один день в суді: погляд зсередини»!