flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував запобіжні заходи до групи осіб, які підозрюються у прийманні активної участі у діяльності озброєної банди

03 грудня 2019, 10:20

2 - 3 грудня 2019 р. слідчі судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянули п’ять клопотань слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою відносно чоловіків, які підозрюються у вчинені злочинів, передбачених статтею 257, частиною 3 статті 289, частиною 3 статті 146, частиною 4 статті 187, частиною 4 статті 189 КК України (участь у озброєній банді з метою нападу на окремих осіб і у вчинюваних нею нападах; незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, що є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, вчинене організованою групою; незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, організованою групою; незаконне позбавлення волі і викрадення людини, вчинене організованою групою, з корисливих мотивів, що супроводжувалось заподіянням фізичних страждань, із застосуванням зброї; незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, вчинене повторно, організованою групою; напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя і здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений особою, яка раніше вчинила бандитизм, організованою групою, поєднаний з проникненням у інше приміщення та сховище; вимога передати чужого майна, вчинене з погрозою вбивства та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, організованою групою). Окрім того, громадянин А. підозрюється також у вчинені злочину, передбаченого частиною 1 статті 14 – статті 348 КК України (готування до вбивства працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

На изображении может находиться: 1 человек, в помещении

Затримання цих підозрюваних набуло широкого розголосу у пресі. Більшість судових засідань проходило одночасно. До судових засідань прибули як представники місцевих ЗМІ, так і з центральних телеканалів. Усім ЗМІ було надано однакову можливість бути присутніми у обраному ними судовому процесі.

На изображении может находиться: один или несколько человек

Прокурор наполягав на застосуванні до всіх підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Всі підозрювані та їх захисники заперечували проти задоволення клопотань слідчого. Від захисників також надходили скарги про незаконне затримання трьох підозрюваних, які були ретельно розглянуті слідчими суддями.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят и в помещении

За наслідками судових засідань п’ять клопотань слідчого були задоволені у повному обсязі. До усіх членів кримінального угрупування, судом були застосовані найсуворіші запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без можливості внесення застави.

Ухвали слідчих суддів можуть бути оскаржені в апеляційному порядку.