flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді відбувся семінар-навчання з проблемних питань у напрямку здійснення міжнародно-правового співробітництва

04 грудня 2019, 10:41

28 листопада 2019 року в Орджонікідзевському районному суді м. Запоріжжя відбувся семінар-навчання з проблемних питань у напрямку здійснення міжнародно-правового співробітництва.

Семінар організовано Головним територіальним управлінням юстиції у Запорізькій області, яке безпосередньо займається узагальненням практики виконання місцевими судами області міжнародних договорів України.

У семінарі взяли участь працівники апарату суду.

У ході семінару учасникам були роз’яснені положення нової Інструкції про порядок здійснення міжнародного співробітництва з питань взаємної правової допомоги, видачі правопорушників (екстрадиції), передачі (прийняття) засуджених осіб, виконання вироків та інших питань міжнародного судового співробітництва у кримінальному провадженні під час судового провадження, які потім аналізувались учасниками.

Окрім детального розбору та вивчення нормативно-правових актів, учасники обговорили можливі шляхи вирішення на практиці проблемних питань у даній сфері.

Сподіваємося, що даний захід сприятиме подальшій співпраці між державними органами під час їх взаємодії у сфері міжнародно-правового співробітництва.