flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заходи суду щодо недопущення розповсюдження коронавірусу COVID-19

16 березня 2020, 11:36

На термін з 12 березня по 3 квітня 2020 р. на всій території України введений карантин з обмежувальними протиепідемічними заходами як один із дієвих засобів мінімізації ризики розповсюдження на території держави коронавірусу COVID-19. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 11 березня 2020 р.

Також, 11 березня 2020 р. голова Ради суддів України Богдан Моніч зробив заяву щодо карантинних заходів, якою звернувся до всіх громадян, які є учасниками судових процесів, з проханням утриматися від участі в судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов'язкової присутності учасників сторін. Рада суддів України просить громадян утриматися від відвідин суду, якщо у них є ознаки будь-якого вірусного захворювання.

З метою попередження розповсюдження пандемії, Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя також просить громадян за можливості утриматись від відвідування будівлі суду, зокрема й судових процесів. Рекомендуємо учасникам судових процесів на термін дії карантину задля свідомого самозахисту брати участь у судових засіданнях у режимі відеоконференції, а також у разі погіршення самопочуття – надсилати до суду заяви про відкладення судового засідання або розгляд справи за їх відсутності на підставі наявних матеріалів.

Впродовж дії протиепідемічних заходів в країні рекомендуємо використовувати альтернативні шляхи звернення до суду, використовуючи  електронну пошту та телефон. Для звернення до суду із позовними та іншими заявами, а також у разі виникнення необхідності особистого прийому керівництвом суду, рекомендуємо надсилати документи у письмовому вигляді поштовим листом. Усі письмові звернення громадян будуть опрацьовані судом та прийняті до роботи.

Громадяни, які мають намір звернутись до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя, можуть зробити це письмово, надіславши листа за поштовою адресою: вул. Перемоги, 107-Б, м. Запоріжжя, 69005, або на офіційну електронну адресу: inbox@og.zp.court.gov.ua

Також отримати інформацію можна за телефонами: (061) 233-43-96 (загальна канцелярія, прийом вхідної кореспонденції), (061) 233-13-21 (канцелярія з цивільних справ), (061) 233-22-82 (канцелярія з кримінальних справ). Контакт-центр: 0-800-501-492 (безкоштовно на всій території України).

Нагадуємо, що здійснити швидкий пошук судової практики та інформації щодо розгляду конкретної справи учасникам справ допоможе офіційна сторінка Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя на Веб-порталі Судової влади України за посиланням https://og.zp.court.gov.ua/sud0818/.

Також усі громадяни та представники ЗМІ можуть слідкувати за актуальними новинами щодо розгляду резонансних судових справ та інформації про діяльність суду як на офіційному сайті суду, так й на сторінці суду у соціальній мережі Facebook за посиланням https://www.facebook.com/og.zp.court.gov.ua/ .

Звертаємо увагу, що вищезазначені превентивні заходи, які вживаються Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя, в умовах сьогодення є нагальною необхідністю задля збереження життя і здоров’я як окремої людини, так і мешканців Запоріжжя в цілому, адже розповсюдження коронавірусу можливо різними шляхами. Тому просимо усіх учасників процесу та відвідувачів суду поставитись з розумінням до запропонованих судом тимчасових обмежень, а також закликаємо дотримуватися рекомендацій, наданих Міністерством охорони здоров’я України, які узгоджені з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо дотримання протиепідемічних заходів на період карантину.

Наостаннє пропонуємо усім ознайомитись з інфографікою щодо профілактики інфікування і поширення коронавірусу.

 

 На изображении может находиться: текст

Нет описания фото.

На изображении может находиться: текст

Нет описания фото.

 Нет описания фото.

Нет описания фото.

 Нет описания фото.

Нет описания фото.

 Нет описания фото.

 

  

Також надаємо корисні посилання щодо моніторингу розповсюдження коронавірусу: