flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звернення Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя до інших судів щодо вжиття заходів із протидії розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19

19 березня 2020, 11:27

Шановні голови, керівники апаратів та судді судів Запорізької області та інших регіонів України! 

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя звертається до вас в порядку процесуальної взаємодії з метою вжиття посилених заходів із протидії розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

На виконання рішення Ради суддів України № 19 від 17 березня 2020 р. в Орджонікідзевському районному суді м. Запоріжжя вжито низку заходів із протидії розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Також громадянам рекомендовано за можливості утриматись від відвідин суду на період дії карантину та рекомендовано учасникам судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ за їх відсутності за наявними в справі матеріалами, або про відкладення розгляду справи. Всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) рекомендовано надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», у письмовому вигляді поштою або факсом.

Однак, на цей час мають місце непоодинокі випадки відвідування громадянами приміщення суду задля проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференцзв’язку з іншим судом. Такі дії не убезпечують від поширення захворювання, оскільки передбачають явку громадян до суду, який забезпечує проведення судового засідання в такому режимі.

Тому, Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя просить інші суди із розумінням поставитися до посилених заходів протидії пандемії й, за можливості, відкладати судові засідання, розгляд яких передбачає дистанційний допит учасника справи за допомогою відеоконференцзв’язку, оскільки отримавши відповідні ухвали суду, громадяни йдуть до будівлі суду з метою прийняття участі в судовому засіданні.