flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Зміни до ПДР.

01 грудня 2020, 09:08

Шановні громадяни, звертаємо Вашу увагу на те, що з 29.11.2020 року в Україні почали діяти нові правила дорожнього руху: що слід знати водіям і пішоходам.

Відтепер водій і пасажири таксі повинні пристібатися під час руху як у населеному пункті, так і поза його межами. Те ж саме стосується і інструкторів з водіння. Раніше усі вони могли бути не пристебнутими.
Не пристібатися в населеному пункті можна лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних і спеціальних транспортних засобів.

Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх. Вони повинні бути чистими та достатньо освітленими.

Велосипедисти можуть користуватися смугою для маршрутного пасажирського транспорту.

У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи обов'язково мають використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Правило поширюється і на пішоходів, що рухаються проїжджою частиною, і тих, що узбіччям, та інше.