flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До чоловіка, який підозрюється у вчиненні порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель людей, застосовано запобіжний захід

05 лютого 2021, 18:25

 

05 лютого 2021 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно особи, яка підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило  виникнення пожежі та загибель людей), частиною 2 статті 272 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило загибель людей).
          Події злочину мали місце 03 лютого 2021 р. під час кисневої терапії за допомогою існуючих систем трубопроводів розподілу кисню в середині приміщення боксу № 2 відділення анестезіології та інтенсивної терапії КНП «ОІКЛ» ЗОР виникла пожежа, що призвела до загибелі трьох осіб, які проходили амбулаторне лікування з діагнозом КОВІД-19 , а також загибелі лікаря анестезіолога КНП «ОКІЛ» ЗОР.

Обставини цього злочину набули широкого розголосу у ЗМІ.

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого залишено без задоволення, а саме: ухвалою слідчого судді застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у певний час доби. Підозрюваного звільнено з під варти в залі суду.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку.