flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про особливості роботи суду в період дії карантину

01 березня 2021, 11:41

Постановою Кабінету Міністрів України № 1236 від 09 грудня 2020 року із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України № 104 від 17 лютого 2021 року, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на всій території України продовжено дію карантину до 30 квітня 2021 року.

З метою мінімізації ризику розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, просимо учасників справ за можливості утриматись від відвідування будівлі суду, зокрема й судових процесів. Рекомендуємо учасникам справ на термін дії карантину брати участь у судових засіданнях у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в порядку, у разі погіршення самопочуття – надсилати до суду заяви про відкладення судового засідання або розгляд справи за їх відсутності на підставі наявних матеріалів.

На період дії карантину, судом обмежено допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових процесів.

Впродовж дії протиепідемічних заходів в країні рекомендуємо використовувати альтернативні шляхи звернення до суду. Для звернення до суду із позовними та іншими заявами, клопотаннями, а також у разі виникнення необхідності особистого прийому керівництвом суду, рекомендуємо надсилати документи у письмовому вигляді засобами потового зв’язку. Усі письмові звернення громадян будуть опрацьовані судом у визначені законодавством строки.

Громадяни, які мають намір звернутись до Орджонікідзевського районного суду                   м. Запоріжжя, можуть зробити це письмово, надіславши листа за поштовою адресою: вул. Перемоги, 107-Б, м. Запоріжжя, 69005, або на офіційну електронну адресу: inbox@og.zp.court.gov.ua.

На час дії карантину, припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

Допуск у приміщення суду осіб з підвищеною температурою тіла та іншими ознаками респіраторних захворювань заборонено.

Окрім того, повідомляємо, що графік роботи суду не змінився:

Понеділок - четвер з 08-00 години до 17-00 години.

У п’ятницю з 08:00 години до 15:45 годину.

Обідня перерва з 12:00 години до 12:45 годин.

Також отримати інформацію можна за телефоном: (099) 9133021.

Контакт-центр: 0-800-501-492 (безкоштовно на всій території України).

Нагадуємо, що здійснити швидкий пошук судової практики та інформації щодо розгляду конкретної справи учасникам справ допоможе офіційна сторінка Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя на Веб-порталі Судової влади України за посиланням https://og.zp.court.gov.ua/sud0818.

Також усі громадяни та представники ЗМІ можуть слідкувати за актуальними новинами щодо розгляду резонансних судових справ та інформації про діяльність суду як на офіційному сайті суду, так й на сторінці суду у соціальній мережі Facebook за посиланням https://www.facebook.com/og.zp.court.gov.ua.

Просимо учасників судових процесів  та відвідувачів суду поставитись з розумінням до запропонованих судом тимчасових обмежень, а також закликаємо дотримуватися рекомендацій, наданих Міністерством охорони здоров’я України, які узгоджені з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо дотримання протиепідемічних заходів на період карантину.

Керівництво суду