flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

щодо правил роботи суду під час пандемії

09 квітня 2021, 12:10

Оголошення

щодо правил роботи суду під час пандемії

 

Шановні відвідувачі, з метою дотримання рекомендацій щодо доступу до правосуддя в умовах карантину розроблених Вищою радою правосуддя спільно із Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні), повідомляємо про наступне.

Перед допуском до приміщень суду працівників та відвідувачів здійснюється температурний скринінг, не допускаються до приміщень суду особи з температурою 37,2 °С та вище, а також особи з ознаками респіраторних захворювань або без одягненої на ніс та рот захисної маски.

Працівниками служби судової охорони вживаються заходи для уникнення скупчення людей у приміщеннях суду. Дозволяється одночасне перебування відвідувачів із розрахунку не більше однієї особи на 10 кв. м площі приміщення.

Відвідувачам суду та працівникам судової установи під час перебування в приміщеннях суду обов’язково слід використовувати засоби індивідуального захисту, зокрема респіратори або захисні маски, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлені самостійно.

Повідомляємо про можливість відкладення розгляду справ у зв'язку із карантинними заходами, при цьому відкладення розгляду справи можливе лише у крайньому разі.

Також звертаємо увагу, що судом здійснюється опрацювання кореспонденції в електронному вигляді (шляхом надсилання документів на офіційну електронну адресу суду як через особистий кабінет у системі «Електронний суд», так і поштою. В приміщенні суду встановлена скринька безконтактного прийому вхідної кореспонденції.

          Прибиральники службових приміщень здійснюють дезінфекцію приміщень суду; забезпечено максимальне використання природної вентиляції (провітрювання не менше одного разу на дві години); здійснюється обробка поверхонь, яких часто торкаються руками (дверні ручки, поручні тощо), спиртовмістовними дезінфікуючими засобами (із вмістом не менше ніж 60 % спирту) протягом робочого дня проводиться вологе прибирання приміщень. При виході із приміщень суду та у залах судових засідань наявні окремі додаткові контейнери для утилізації засобів індивідуального захисту, приміщення суду забезпечені спиртовмісними антисептиками.

Проведення особистого прийому громадян керівництвом суду, круглі столи, семінари, дні відкритих дверей, тощо тимчасово припинено.

 

 

 

 

Дякуємо за розуміння.

Керівництво суду.