flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрання запобіжного заходу

18 січня 2022, 15:34

До громадян, які підозрюються у вчиненні  особливо тяжкого злочину- вбивства неповнолітньої дитини, застосовано запобіжні заходи

 

17 та 18 січня 2022 р. слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянуто клопотання  старшого слідчого в ОВС СУГУНП в Запорізькій області погоджене з прокурором відділу Запорізької обласної прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадян, які підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.146, п.2, п.3, п.12 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення малолітнього, навмисне вбивство).

Події злочину мали місце у серпні 2021 року, де двоє чоловіків 25 та 45 років викрали 11-річного хлопчика. Силоміць посадивши дитину до авто, відвезли до домоволодіння, розташованого у с. Радивонівка Мелітопольського району. Хлопчика били та утримували у підвалі упродовж декілька тижнів. Від отриманих тілесних ушкоджень дитина померла. Його тіло сховали у тому ж підвалі, заливши бетоном.

Обставини цього злочину набули широкого розголосу у ЗМІ.

Розгляд клопотаннь відбувався слідчим суддею у відкритому судовому засіданні, під час якого прокурор наполягав на задоволенні клопотання та просив обрати підозрюваним найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави.

За наслідками судового розгляду, клопотання слідчого задоволені в повному обсязі, а саме ухвалами слідчого судді до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 17 березня 2022 р. включно без можливості внесення застави.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку.