flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрання запобіжного заходу

20 січня 2022, 15:38

До жінки, яка підозрюється у вчиненні  кримінального правопорушення за ст. 166 КК України, застосовано найсуворіший запобіжний захід

 

20 січня 2022 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання  старшого слідчого СВ відділу поліції №1 ЗРУП ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно жінки, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання  обов’язків по догляду за дитиною).

 Органом досудового розслідування встановлено, що в результаті неналежного виконання обов’язків по догляду за немовлям, що виражалось у багаторазовому залишені чотирьох місячної малолітньої дитини у продовж тривалого строку без будь-якого нагляду, систематичному невжитті заходів щодо її лікування, забезпечення нормальними санітарно-гігієнічними умовами, прогулянками на свіжому повітрі, наявності предметів одягу та догляду, а також харчування, призвело до тяжких наслідків у вигляді смерті дитини 17.01.2022 року.

Обставини цього злочину набули широкого розголосу у ЗМІ.

Розгляд клопотання відбувався слідчим суддею у відкритому судовому засіданні, під час якого прокурор наполягав на задоволенні клопотання та просив обрати підозрюваній найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави.

         Підозрювана та її захисник просили суд обрати запобіжний захід непов’язаний із триманням під вартою, а обрати більш м’який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволено в повному обсязі, а саме ухвалою слідчого судді до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 20 березня 2022 р. включно без можливості внесення застави.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку.