flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок суду

10 червня 2022, 13:59

До позбавлення волі засуджено жінку, яка допустила злісне невиконання батьківських обов’язків по догляду за дитиною, що призвело до смерті немовляти

 

Сьогодні, 10 червня 2022 року, Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя ухвалено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням Ш., яка визнана судом винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 Кримінального кодексу України.

Раніше обставини даної справи набули широкого розголосу у ЗМІ.

Під час судового розгляду судом на підставі аналізу наданих сторонами доказів було встановлено, що Ш., як мати, допустила злісне невиконання батьківських обов’язків по догляду за дитиною, що носило тривалий та системний характер, а саме не зареєструвала у встановленому порядку і строки народження дитини, не піклувалась про здоров’я дитини, її фізичний розвиток, що виразилось у систематичному невжитті заходів щодо лікування дитини, незабезпеченні дитини нормальними санітарно-гігієнічними умовами, прогулянками на свіжому повітрі, предметами одягу та догляду, а також харчуванням, що у підсумку спричинило тяжкі наслідки у вигляді смерті дитини, яка настала 17.01.2022.

Прокурор у судових дебатах наполягав на максимально суворому покаранні обвинуваченій.

Захист просив визначити обвинуваченій умовне покарання, тобто не пов’язане з ізоляцією від суспільства.

Проте, суд, зваживши всі обставини справи, невідворотні наслідки злочину, особу обвинуваченої, її щире каяття, наявність у останньої інших дітей, призначив покарання Ш. у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки.

На вирок суду протягом 30 днів з дня його проголошення учасниками процесу може бути подана апеляційна скарга.