flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про завчасну подачу документів до суду

11 серпня 2022, 12:26

Шановні громадяни та учасники судового розгляду!

 

Відповідно до розділу ІІ Інструкції з діловодства в місцевих загальних судах, апеляційних судах України, затвердженої Наказом ДСА України  № 814 від 20.08.2019 року (зі змінами та доповненнями), приймання та реєстрація вхідної кореспонденції суду  здійснюється працівниками канцелярії  Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя щоденно протягом робочого часу суду.

Вхідна кореспонденція суду та процесуальні документи( в тому числі подані на електронну адресу суду), приймаються і опрацьовуються працівниками суду в АСДС, відповідно до вимог Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 № 30, із змінами (далі - Положення про АСДС).

Кожен документ реєструється в суді лише один раз: вхідні - у день надходження або не пізніше наступного робочого дня, якщо документ надійшов у неробочий час, створювані - у день підписання або затвердження.

У разі неможливості з об'єктивних причин (кінець робочого дня, тощо) здійснити реєстрацію вхідної кореспонденції в день її надходження така кореспонденція реєструється в автоматизованій системі в термін, визначений у розпорядженні керівника апарату суду, із зазначенням причин встановлення такого терміну.

На кожний службовий або процесуальний документ в АСДС створюється РКК, що містить повну інформацію про автора, реквізити та рух документа. Особливості заповнення РКК визначаються інструкцією з діловодства. Сам документ обов’язково додається до свого РКК у формі ЕД або ЕКПД.

У зв’язку із великою кількістю надходження вхідної кореспонденції суду протягом робочого дня, та з метою недопущення невчасної передачі документів відповідному судді або відповідальному працівнику суду, просимо          

надсилати процесуальні документи, заяви, клопотання тощо завчасно, враховуючи  розумний час для оброблення документа працівником  канцелярії суду згідно з вимогами Інструкції та АСДС.

У заявах про відкладення судового розгляду, що надсилаються на електрону адресу суду в день  призначення розгляду справи, просимо у темі  електронного листа позначати, як ТЕРМІНОВО!