flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд судових справ у 2014 році

20 лютого 2015, 11:00

У 2014 році в провадженні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя перебувало 694 кримінальних справ та проваджень, з них розглянуто 606 справ та проваджень.

1)  Так, в жовтні 2014 року розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням  К. та З. у скоєнні умисного вбивства.  Вироком суду обвинуваченого К. визнано винним у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України та призначено йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років, обвинувачену З. визнано винною у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України та призначено їй покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 років, із стягненням з обвинувачених на користь потерпілого  Є.  91 682 грн. 34 коп.

За результатами апеляційного розгляду вирок Орджонікідзевського  районного суду м. Запоріжжя  залишено без змін.

2) В січні 2014 року розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням  Д. у скоєнні умисного тяжкого тілесного ушкодження. Вироком Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя при розгляді кримінального провадження обвинувачену  Д. визнано винною у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України та призначено їй покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років.

За результатами апеляційного розгляду вирок Орджонікідзевського  районного суду м. Запоріжжя  залишено без змін.

У 2014 році в провадженні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя перебувало 2067 справпро адміністративні правопорушення, з яких розглянуто станом на 01.01.2015 року 2029 справ. З них розглянуто 224 справи про адміністративні правопорушення, передбачені ст.130 КУпАП «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

1) Так, у травні 2014 року постановою суду громадянина Ц. притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, та  позбавлено його права керування транспортними засобами строком на 10 років.

3) У грудні 2014 року постановою суду громадянина В. притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП та застосовано до нього стягнення у вигляді  адміністративного арешту строком на 10 діб з оплатним вилученням транспортного засобу, що належить правопорушнику.

У 2014 році в провадженні суду перебувало 5635 цивільних справ, з яких розглянуто станом на 01.01.2015 року 4974 справ. Зокрема, розглянуто 53 справи, що виникають з трудових правовідносин, з них 11 справ про поновлення на роботі. Також, розглянуто 446 справ, що виникають із сімейних правовідносин, з них 22 справи про позбавлення батьківських прав.

1)  У грудні 2014 року судом у цивільній справі прийнято рішення про часткове задоволення вимог позивача щодо визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення заборгованості по виплаті вихідної допомоги, середньої заробітної плати за час затримки виплат належних платежів та середню заробітну плату за час вимушеного прогулу. З відповідача стягнуто 14 948, 79 грн. заборгованості з виплат вихідної допомоги та 4 949, 08 грн. середньої заробітної плати за час затримки виплат належних платежів при звільнені без урахування податків та обов’язкових платежів.

2) Рішенням суду у квітні 2014 року за позовом Органу опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Орджонікідзевському району в інтересах малолітнього П. позбавлено батьківських прав громадянку Л. за ухилення від виконання своїх обов'язків, а саме, відсутність з її боку піклування про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: громадянка Л. не забезпечувала необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкувалася з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надавала дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяла засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляла інтересу до її внутрішнього світу; не створювала умов для отримання нею освіти. На прийомі у відділі по Орджонікідзевському району служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради 09.01.2014 року громадянка Л. не заперечувала проти позбавлення її батьківських прав по відношенню до сина, про що свідчить її письмова заява. 

3) Рішенням суду у квітні 2014 року позивача П. поновлено на роботі та стягнуто з відповідача на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі 3 908, 10 грн. та 1000 грн. в рахунок відшкодування  моральної шкоди. У звязку з незаконним звільненням позивача наказ про звільнення судом визнано незаконним.  

За результатами апеляційного розгляду рішення Орджонікідзевського  районного суду м. Запоріжжя  залишено без змін.

 

Прес-секретар Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя