flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування частини інформації, поданої у публікації сайту «Антикорупційний рух Запоріжжя»

16 лютого 2017, 16:00

15 лютого 2017 року на сайті «Антикорупційний рух Запоріжжя» розміщено публікацію під заголовком «Суд над Запорожгазом. Бандитов уличили во лжи и подделке документов», з приводу якої Орджонікідзевський районний суд міста Запоріжжя вважає за необхідне роз’яснити наступне.

У заголовку матеріалу автор вказує, що «… Бандитов уличили во лжи и подделке документов», також зазначаючи наприкінці статті: «Суд признал виновным  ПАО «ЗАПОРОЖГАЗ» и обязал его предоставить услуги согласно договора, и компенсировать материальные и  моральные убытки».

Однак, ця інформація відповідає дійсності лише частково.

Дійсно, 15 лютого 2017 року Орджонікідзевським районним судом міста Запоріжжя прийняте рішення у справі за позовом Єременко М.П. до публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Запоріжгаз» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Позов Єременко М.П. задоволено частково, а саме – у частині відшкодування матеріальної шкоди. У задоволені інших вимог (як зазначено у статті – моральної шкоди) позивачці відмовлено.

Разом з тим, необхідно зазначити, що відповідно до чинного законодавства України, факт підроблення документів не встановлюється при розгляді судом цивільних справ.