flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування інформації, опублікованої на сайті «Голос Запорожья»

25 квітня 2017, 13:00

21 квітня 2017 року на сайті «Голос Запорожья» розміщено публікацію «Директора Бердянского морского порта заперли под стражей», заголовок і частина змісту якої не відповідає дійсності.

Так, у другому абзаці вищезазначеної публікації сайту «Голос Запорожья» із посиланням на прес-службу суду вказується: «Суд уже назначил Ильину меру пресечения до суда — оставить под стражей, передает пресс-служба суда. Отметим, что поручительство за Ильина не было принято судом», що, як і заголовок матеріалу, є недостовірною інформацією.

Слід зауважити, що редакція сайту не зверталася до прес-служби суду з метою отримання інформації у вищевказаній справі.

Як повідомлялося судом  раніше на офіційному сайті та сторінці у соціальній мережі «Facebook», 21 квітня 2017 року Орджонікідзевським районним судом міста Запоріжжя відносно громадянина Ільїна М.І. застосовано запобіжний захід у вигляді особистої поруки громадян.

Після телефонного звернення 24 квітня 2017 року прес-секретаря суду до редакції сайту «Голос Запорожья» з цього приводу, недостовірна інформація не спростована, текст публікації не змінено.

Закликаємо засоби масової інформації утриматись від поширення недостовірної інформації , що має наслідком встановлену законом відповідальність.