flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування інформації, опублікованої сайтом «Прав.Да» щодо особи на прізвисько «Тайсон»

05 травня 2017, 13:00

30 квітня 2017 року на сайті «Прав.Да» опубліковано матеріал під заголовком «Задержанный авторитет отпущен в зале суда», зміст якого пізніше було поширено сайтами «Zanoza», «Новини Запоріжжя» та «Запорожский клуб новостей».

У заголовку опублікованого сайтом «Прав.Да» повідомлення, як і у повідомленнях інших сайтів, йдеться про те, що особу на ім’я Ілля Суворов, також відому на прізвисько «Тайсон», 24 квітня 2017 року нібито було відпущено в залі Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

Також у матеріалі сайту «Прав.Да» міститься абзац такого змісту:

«Причина освобождения — в судебном заседании выяснилось, что уголовное дело о бандитизме (ст. 257 УК Украины), в рамках которого разыскивался Суворов, уже не находится в производстве. По данному делу проходили и работники УБОП, которые применяли средневековые методы допросов».

Однак, ця інформація не відповідає дійсності, так як до Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя не надходило жодних клопотань від правоохоронних органів стосовно вказаної особи. Відповідно, судове засідання щодо вказаної особи не проводилося.

Закликаємо засоби масової інформації утриматись від поширення недостовірної інформації , що має наслідком встановлену законом відповідальність.